Flag
Filters
Recepten
De lekkerste muffins

Muffins zijn een superleuke en lekkere basis. Je kunt de muffins op allerlei manieren maken. In Nederland houden we meer van een wat zoetere muffins die op cake lijken. Wij bakken de muffins vaak met boter. Terwijl de traditionele Amerikaanse of Engelse muffins op basis van olie zijn. Bak je de muffins op basis van olie, dan ligt de smaak tussen cake en brood in. Door hier te variëren met jouw eigen ingrediënten maak je heerlijke muffin recepten. Voeg wat rozijnen toe voor lekkere rozijnenmuffins of maak Tropical muffins door er tropische vruchtenmix en sinaasappelsap aan toe te voegen. Probeer eens de Pinda-chocolade muffins door er pindakaas en ongezouten pinda’s aan toe te voegen of voeg cranberry’s en roomkaas toe voor overheerlijke Cranberry muffins met vanilleroom.

1
2
3
4
5
6
7

29 resultaten

Nieuwe producten

Wil je stap voor stap zien hoe je Dr. Oetker producten maakt? Met de bakfilms op ons YouTube kanaal helpen we je verder.

Muffin baktip: controleren of muffins gaar zijn

  • Je kunt heel eenvoudig controleren of muffins gaar zijn. Druk zachtjes met je vinger op de bovenkant van de muffin. Veert de muffin een beetje terug, dan is de muffin gaar.
  • Wil je liever niet met je vingers aan de muffins zitten, gebruik dan een (sate)prikker. Prik in het midden van de muffin. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de muffin gaar.

Muffins bewaren

Muffins bewaar je buiten de koelkast. Laat de muffins na het bakken goed afkoelen. Verpak de muffins luchtdicht. Dat kan in een afgesloten trommel of een plastic zak. Muffins blijven ongeveer 2 dagen lekker.