Flag

Cappuccino muffins

12 stuks
Gemakkelijk
20
Muffins met een topping van Mascarpone en chocoglazuur. De koffie boontjes maken deze cappuccino muffins helemaal compleet.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Spuitzak met stermond
Evt. muffin bakblik

Ingrediënten

Voor de muffins
1 pakDr. Oetker Muffins
125 gboter of margarine
2eieren
50 mlsterke koffie (koud)
150 mlkoffielikeur of koffiesiroop
125 gMascarpone
250 mlslagroom
2 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
chocoladekoffieboontjes
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Muffins
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Bereid de muffins volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, eieren en koude koffie. Vul de cakevormpjes met het beslag en bak ze 5 minuten langer dan de aangegeven baktijd.

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Neem de muffins uit de oven en laat ze 10 minuten uitdampen. Prik met een bakpen of breinaald in elke muffin ca. 6 gaatjes en besprenkel de muffins met de koffielikeur of siroop. Doe dit in delen, zodat de likeur of siroop door het muffindeeg wordt opgenomen. Laat de muffins helemaal afkoelen.

3

Neem de muffins uit de papieren vormpjes en zet ze in een schaal of bakvorm. Roer de mascarpone los met slagroom en 2 zakjes vanillesuiker. Klop dit met een mixer met garden luchtig en spuitbaar. Spuit op elke muffin een grote rozet room. Druk bovenop in de room een koffieboontje en zet de muffins in de koelkast.

4

Laat ze ca. 3 uur opstijven. Smelt Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en lepel het over de room op de muffins.