Chocolade-Kokos muffins
12 stuks
Gemiddeld
Chocolade muffins met een vleugje kokos
Ingrediënten
Bereiding
Bakgerei
mixer met gardes
cupcake-/muffin bakvorm
Voor het beslag
1 pak
100 g
pure chocolade (gesmolten)
75 g
margarine (zachte)
2
eieren
50 ml
water
50 g
gemalen kokos
Bereiding:
20 min
Bakken:
16 min
1
Chocolade smelten
Breek de pure chocolade in kleine stukjes en doe deze in een schaaltje. Verwarm de stukjes chocolade au bain marie.
2
Het muffinbeslag
Doe de mix in een beslagkom en voeg alle ingrediënten voor het beslag toe. Verwarm de oven voor. Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 lepels over de muffinvormpjes. Plaats de muffins in het midden van de oven.
Baktijd
16 min
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Positie rooster: Midden
3
Muffins versieren
Smelt het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Doe een beetje glazuur op de muffins en strijk het uit met een lepel. Bestrooi de muffins meteen met het geraspte kokos of de kokosschilfers.
Baktips
Gebruik voor extra stevige muffins een speciaal muffinbakblik.
Tips
: Gebruik voor extra stevige muffins een speciaal muffinbakblik.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media