Vegan muffins met noten en chocolade
8 stuks
Gemakkelijk
Vegan muffins met een heerlijke bite dankzij de stukjes noot en chocolade. Deze muffins zijn super snel klaar en perfect om uit te delen!
Ingrediënten
Bereiding
Voor de chocolade muffins
80 ml
zonnebloemolie
175 ml
water
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
ijsschep
bakplaat
Hints
De muffins zijn gaar als je met een vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.
Bereiding:
35 min
1
Voorbereiden
Verwarm de oven voor.
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
2
Hak de noten in stukjes en weeg de juiste hoeveelheid chocolate chips af (of hak 75g chocolade in stukjes).
3
Beslag bereiden
Doe de muffinmix, het water en de olie in een beslagkom en mix het geheel daarna 1 minuut op de laagste stand tot een glad beslag.
4
Roer de noten en de stukjes chocolade door het beslag. Verdeel het beslag met een
ijsbolletjestang over de muffinvormpjes. Garneer met het amandelschaafsel.
5
Bakken
Plaats de bakplaat iets boven het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media