Vegan bananenmuffin met pecan en maple syrup
Haal de bakplaat uit de oven, zet hier de bijgeleverde muffinvormpjes op en verwarm de oven voor.
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Smelt de boter in een steelpan. En snijd 8 plakjes van de banaan en houd deze apart. Leg ook 8 pecannoten apart. Hak de rest fijn.
Prak de rest van de banaan in een beslagkom. Voeg de muffinmix, de zonnebloemolie en het water toe en mix het geheel in een halve minuut op de laagste stand tot een glad beslag. Je hoeft het niet luchtig te kloppen. Spatel als laatste de gehakte pecannoten erdoor.
Verdeel het beslag met een ijslepel over de muffinvormpjes. Decoreer de muffins met de plakjes banaan en verkruimel de achtergehouden pecannoten erover.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de vegan muffins in 20-23 minuten gaar.
Baktijd
20 min
De vegan muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert. Giet na het bakken direct een scheutje maple syrup (ahornsiroop) erover, zodat de siroop lekker kan intrekken.
Vergelijkbare recepten

Mini muffins met aardbeien

Appelmuffins met karamel

Vegan carrot muffins

Cappuccino muffins

Vegan bananenmuffins met pinda en chocolade

Rabarber Muffins

Vegan muffins
