Flag

Rabarber Muffins

12 stuks
Gemakkelijk
40
Met dit recept maak je eenvoudig heerlijke muffins met fruitige rabarber en knapperige hazelnoten.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
150 gboter of margarine op kamertemperatuur
20 mlwater
3eieren
1 pakDr. Oetker Muffins
2 elsinaasappelsap
Voor de topping
1 zakjeDr. Oetker Hazelnoten fijn gemalen
500 grabarber
Extra nodig
1muffin bakblik
1mixer met gardes
1beslagkom

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Muffins
Picture - Dr. Oetker Hazelnoten fijn gemalen
1

Voorbereiden

Was de rabarber, maak schoon (niet schillen) en snij in kleine stukjes. Vet de muffinvorm in en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 175 °C

2

Rabarber muffins bereiden

Doe de boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, de eieren, sinaasappelsap en het water toe en mix het geheel op de laagste stand. Mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen). 

3

Voeg de helft van de rabarberstukjes door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Verdeel de rest van de rabarber erover, druk lichtjes aan en bestrooi met hazelnoot stukjes. Plaats de vorm op het rooster in de oven.

4

Bakken

Plaats de bakplaat of muffinblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 18 tot 20  minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.