Blauwe bessen muffins met crumble
6 stuks
Gemakkelijk
35
Blauwe bessen muffins met een heerlijke crunchy crumblelaag. Het perfecte dessert voor ieder moment!
Ingrediënten
Bereiding
Voor de crumble
25 g
margarine vegan, uit wikkel
25 g
suiker
snufje
zout
50 g
bloem
Voor de blauwe bessen muffins
80 ml
olijfolie
175 ml
water
100 g
blauwe bessen
2 el
geraspte kokos (optioneel)
Extra nodig
bakplaat
beslagkom
mixer met gardes
Hints
Wil je een mooie muffinvorm? Bak onze vegan muffins dan niet in een bakblik, maar gewoon op de bakplaat.
Totaal:
35 min
Bereiding:
15 min
Bakken:
20 min
1
Voorbereiden
Plaats de muffinvormpjes op de bakplaat en verwarm de oven voor op de aangeven temperatuur.
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
2
Crumble maken
Mix de margarine en de suiker. Voeg het zout en de bloem toe en kneed tot een kruimelig deeg.
3
Beslag bereiden
Doe de muffinmix, het water en zonnebloemolie in een beslagkom en mix gedurende 1 minuut op de laagste stand tot een glad beslag.
4
Schep de blauwe bessen en (optioneel) de kokosrasp door het beslag.
5
Bakken
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en verkruimel het crumble deeg erover.
6
Schuif de muffins de oven in en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
Baktijd
20 min
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media