Flag

Muffins Naturel

12 stuks
Gemakkelijk
30
Voor heerlijke luchtige en smeuïge muffins. Een pak is voldoende voor 12 muffins.
Met de muffins naturel van Dr. Oetker maak je in een handomdraai heerlijke luchtige muffins. Deze traktaties zijn gemakkelijk te bereiden in de bijgeleverde muffinvormpjes. Deze naturel muffins zijn heerlijk als toetje, voor bij de koffie of gewoon voor de lekkere trek!
Logo Image
Baktips
Voor extra hoge muffins bak je deze in een muffin bakblik.
Baktips
Je kunt de muffins ook bakken op basis van olie. Je krijgt dan een meer 'Amerikaanse' muffin (lichter van kleur en minderzoet van smaak). Gebruik 125 ml olie in plaats van de boter en voeg 75 ml water en 2 eieren toe. Verdeel het dunne beslag over de vormpjes en bak de muffins verder volgens bovenstaande bereidingswijze.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de muffins
1 pakDr. Oetker Muffins
150 gboter of margarine
3eieren
50 mlwater
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
muffin bakblik (evt. naar keuze)
lepel of ijsboltang

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Muffins

Voorbereiden

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 175 °C

1

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats de meegeleverde muffinvormpjes in een muffinbakblik of direct op de bakplaat. Verwarm de oven voor.


Muffin beslag bereiden
2

Doe de boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, de eieren en het water toe en mix het geheel op de laagste stand. Mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen). Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over de muffinvormpjes.


Muffins bakken

Positie rooster: Midden

3

Plaats de bakplaat of muffinblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 18 tot 20  minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.

Baktips

  • Voor extra hoge muffins bak je deze in een muffin bakblik.
  • Je kunt de muffins ook bakken op basis van olie. Je krijgt dan een meer 'Amerikaanse' muffin (lichter van kleur en minderzoet van smaak). Gebruik 125 ml olie in plaats van de boter en voeg 75 ml water en 2 eieren toe. Verdeel het dunne beslag over de vormpjes en bak de muffins verder volgens bovenstaande bereidingswijze.