Flag

Muffinkuikens

12 stuks
Gemakkelijk
20
Nee, geen uilskuiken, maar een muffinkuiken: voor Pasen natuurlijk,... op de tafel! Met heerlijke zachtgele botercrème. Supercute! 😍
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de muffins
1 pakDr. Oetker Muffins
150 groomboter
3eieren
50 mlwater
Voor de kuikens
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 gboter
125 mlmelk
Dr. Oetker Kleurstoffen rode en gele stift
1 pakjeDr. Oetker Rolfondant wit
1 pakjeDr. Oetker Suikeroogjes
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
spuitzak
muffin bakblik of ovenbakplaat

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Muffins
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen rode en gele stift
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
Picture - Dr. Oetker Suikeroogjes
1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.

2

Plaats de bijgeleverde muffinvormpjes in een muffin bakblik of direct op de bakplaat.

3

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 175 °C

4

Muffins bakken

Klop de boter zacht. Voeg de muffinmix, eieren en het water toe en mix op de laagste stand. Mix 
vervolgens 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag

5

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

6

Bak de muffins iets onder het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 20 Minuten

7

Kuikens versieren

Klop voor de botercrème, de boter zacht en romig met een mixer.

8

Voeg de mix voor botercrème en melk toe en mix op de laagste stand goed door. Mix vervolgens op de middelste stand in één minuut luchtig.

9

Voeg naar wens een hoeveelheid gele kleurstof druppels toe aan de botercrème tot er een mooie gele kleur ontstaat. 

10

Rol de rolfondant uit en meng met de gele en rode kleurstof tot een oranje kleur. Snijd vervolgens pootjes en snaveltjes uit het rolfondant.

11

Vul een spuitzak met de botercrème. Spuit een brede toef en een smallere op de muffins. Decoreer vervolgens met de pootjes, snavel en suikeroogjes.