Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Halloween cupcakes

Halloween zonder pompoenen is als Cupcakes zonder decoratie. Maak jouw Halloween compleet met deze cupcakes.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloween cupcakes

Bakgerei:

Bol gereedschapje
Cupcake bakvorm
Sateprikkers
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (zwart)

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk
25 g cacao

Voor decoratie:

chocoladepasta
hagelslag (grote of kleine korrels)
marsepein oranje
Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Halloween cupcakes

Bak de cupcakes volgende de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Smeer de bovenkant van de cupcake in met een laagje chocoladepasta, laat hierbij het buitenste randje cake onbedekt. Doop deze laag in een schaaltje met hagelslag. Druk in de overgebleven ruimtes nog zelf met je vingers wat hagelslag zodat de cupcake mooi bedekt is.

3

Rol van de oranje marsepein een bolletje van ongeveer 2 cm en een bolletje van 1 cm doorsnede. Knijp het eerste bolletje tussen wijsvinger en duim een klein beetje plat, zodat het net geen ronde bol meer is. En maak er dan met een satéprikker rondom kleine gleufjes in. Zo ontstaat de vorm van een pompoen.

4

Duw bovenin de pompoen met een klein rond voorwerp/gereedschapje een kuiltje. Rol voor het steeltje van een klein stukje groene marsepein eerst een klein bolletje van ongeveer 0,5 cm.

5

Rol het bolletje tussen wijsvinger en duim tot een klein worstje en maak aan één kant aan het uiteinde een puntje. Dit is de bovenkant van je steeltje. Duw de onderkant in het kuiltje en het steeltje zit erop.

6

Teken met een donkere chocoladestift een griezelig gezicht op de pompoen. Maak zo ook van het kleine bolletje een pompoentje. Bevestig de pompoenen met wat glazuur uit een chocoladestift bovenop de Halloween cupcake.

Voedingswaarden Voor het recept Halloween cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 854 kJ
204 kcal
1499 kJ
358 kcal
Vet 12.94 g 22.71 g
Koolhydraten 15.87 g 27.84 g
Eiwit 3.57 g 6.27 g