Regenboog Cupcake
12 cupcakes
Gemiddeld
Felgekleurde cupcakes met een heerlijke laag botercrème. Daar word je vrolijk van!
Ingrediënten
Bereiding
Voor de cupcakes
1 pak
Dr. Oetker CupCakes Naturel
100 g
boter of margarine op kamertemperatuur
2
eieren op kamerteperatuur
100 ml
melk
Voor de decoratie
1 zakje
Dr. Oetker Botercrème
200 g
boter
250 ml
melk
1 pak
Dr. Oetker Kleurstoffen
Extra nodig
1
cupcake-/muffin bakvorm
1 doosje
Cupcake vormpjes
1
spuitzak
1 rol
plasticfolie
1
mixer met gardes
Hints
Leg de tubes van te voren in warm water zodat de kleurstof vloeibaar wordt.
Bereiding:
20 min
1
Cupcakes maken
Maak en bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.
22 min
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Positie rooster: Midden
2
Botercrème maken
Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en verdeel over drie bakjes. Kleur ieder bakje met een andere kleur door 30 kleurstofdruppels toe te voegen. Knip de huishoudfolie in 3 gelijke stukken en bestrijk een kleur per folie. Rol de folies op in de lengte en leg de 3 kleuren naast elkaar in de spuitzak.
3
Regenboogtoef maken
Maak een mooie toef op iedere cupcake en zie de regenboog verschijnen!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media