Pina Colada cupcakes
12 stuks
Gemiddeld
Cupcakes met kokos, ananas en een scheutje rum met daarop een romige kokosbotercreme. Heerlijke cupcake voor zonnige dagen!
Ingrediënten
Bereiding
Voor de cupcakes
1 pak
Dr. Oetker CupCakes Naturel
100 g
margarine
2
eieren
50 ml
kokosmelk
50 ml
melk
100 g
geraspte kokos
100 g
ananasschijven (fijngehakt)
rum (of kokosnootrum)
Voor de topping
1 zakje
Dr. Oetker Botercrème
75 ml
melk
25 ml
kokosroom
100 g
boter (op kamertemperatuur)
Voor decoratie
strooibus
Dr. Oetker Glittersuiker (roze)
Bereiding:
40 min
Bakken:
25 min
1
Bereidingswijze cupcakes
Voeg aan de basismix de kokosmelk en melk toe en het scheutje kokosrum. Doe de boter en eieren erbij en meng dit met de mixer op de laagste stand door elkaar. Voeg ,als alles gemengd is met elkaar, de fijngeraspte kokos en de fijngehakte ananas toe. Klop het besag daarna nog een minuut op de hoogste stand.
2
Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en bak de cupcakes in ongeveer in 25 minuten gaar.
Baktijd
25 min
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
3
Bereidingswijze botercreme
Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang 100 ml melk door 75 ml melk en 25 ml kokosroom.
4
Spuit op elke cupcake een mooie toef en bestrooi daarna met roze decoratiesuiker.
Baktips
Wil je een alcoholvrije variant op deze cupcake? Vervang de rum door 2 theelepels rum aroma.
Tips
: Wil je een alcoholvrije variant op deze cupcake? Vervang de rum door 2 theelepels rum aroma.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media