Kaneel Cupcakes
ongeveer 10 - 12 cupcakes
Gemiddeld
Spuit op de cupcakes een heerlijke toef botercrème met kaneel en honing.
Ingrediënten
Bereiding
Bakgerei
1 doosje
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met gardes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
voor de kaneel cupcakes
1 pak
Dr. Oetker CupCakes Naturel
100 g
margarine
2
eieren (op kamertemperatuur)
100 ml
melk (koud)
2 el
kaneel
voor de botercrème
100 g
roomboter (zacht)
125 ml
melk (koud)
2 tl
kaneel
1 el
honing
voor decoratie
1 tl
kaneel
ongeveer 1 el
kaneelsuiker
Bereiding:
60 min
Bakken:
20 min
1
Kaneel cupcakes bakken
Verwarm de oven voor. Bereid het cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het cupcakebeslag 2 eetlepels kaneelpoeder toe. Bak de cupcakes zoals aangegeven staat op de verpakking en laat ze goed afkoelen.
Baktijd
20 min
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 160 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 180 °C
Positie rooster: Midden
2
Botercrème met kaneel en honing
Maak de luchtige botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Maar meng door de botercrème nog 2 theelepels kaneelpoeder en een eetlepel honing.
3
Toef kaneelbotercrème spuiten
Doe de botercrème in de spuitzak en spuit de gewenste toef. Strooi als decoratie nog wat kaneelsuiker en/of kaneelpoeder over de topping en klaar is de kaneel cupcake!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media