Flag

Tiramisu Cupcakes

12 cupcakes
Gemiddeld
40
Lekkere kleine versie van het Italiaanse Tiramisu dessert, compleet met romige mascarpone en koffiesiroop.
Logo Image
Baktips
Zet de tiramisu cupcakes nog een half uurtje in de koelkast voordat je ze serveert, zodat de crème mooi stevig wordt.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Mixer met gardes
cupcake vormpjes
Spuitzak met ronde mond
Cupcake bakvorm

Ingrediënten

Voor de cupcakes
4eieren op kamertemperatuur
200 gsuiker
200 gboter (gesmolten)
200 gbloem (gezeefd)
2 tlDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Voor de koffiesiroop
2 kopjessterke koffie
2 tlsuiker
0,5 kopjesAmaretto of Marsala
Voor de Tiramisu crème
3eidooiers
3 elsuiker
250 gMascarpone
3eiwitten
snufjezout
Voor decoratie
cacao

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Zo maak je de Tiramisu cupcakes

Klop de suiker en de eieren tot pieken. Meng de boter erdoor. Voeg de gezeefde bloem en de vanillesuiker toe en roer goed, maar voorzichtig. Vul de cupcakevormpjes in het bakblik tot ongeveer 3/4 deel en bak de cupcakes gaar in de oven.

Baktijd: 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Bereidingswijze koffiesiroop

Meng de suiker, de Amaretto (of Marsala) en de espresso en roer het goed door elkaar. Giet dit mengsel een beetje over de cupcakes heen als ze net uit de oven komen.

3

Bereidingswijze Tiramisu crème

Meng de eidooiers met de suiker en mix totdat je pieken krijgt. Voeg daarna de Mascarpone toe en roer het glad. Als er nog klontjes zijn meng dan weer met de mixer totdat het mengsel helemaal glad is. Klop dan de eiwitten met het snufje zout en voeg dit toe aan het tiramisu mengsel.

4

Doe het tiramisu mengsel in de spuitzak en spuit per cupcake een grote toef in het midden en 7 kleine toefjes er omheen. Bestrooi de tiramisu toeven met cacaopoeder.

Baktips

  • Zet de tiramisu cupcakes nog een half uurtje in de koelkast voordat je ze serveert, zodat de crème mooi stevig wordt.