
Paaskuiken cupcakes
Ingrediënten
Bereiding:
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Baktijd: 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Kleur een stuk wit fondant geel met een beetje gele kleurstof. Kneed een stukje geel fondant soepel in je handen tot een bolletje. Rol het bolletje uit tot een plakje. Steek met ronde uitsteker (grootte cupcake) een rondje uit de fondant.
Neem een stukje witte fondant en rol dit uit tot een dun plakje. Steek met dezelfde ronde uitsteker uit de fondant eenzelfde rondje. Snijd uit het witte rondje het middenstuk van ongeveer 2 cm breed er tussenuit. Nu heb je het bovenstuk en het onderstuk van de eierschelp. Maak van de rechte randen nu een gekarteld randje door er met je mesje kleine hoekjes uit te halen.
Plak het gele rondje met wat topping op de cupcake en plak de twee witte stukjes eierschelp boven en onderin op het gele rondje vast.
Kleur nu een stukje witte fondant oranje met gele en rode kleurstoffen. Maak een klein bolletje van oranje fondant en rol deze vervolgens tot een kegeltje. Maak het brede gedeelte aan de onderkant wat platter en maak met het mesje een snede vanaf de smalle bovenkant naar beneden zodat een snaveltje ontstaat.
Plak het snaveltje in het midden van het gele stuk op de cupcake en maak daarna met een puntig voorwerp twee kuiltjes boven de snavel als ogen. Vul de kuiltjes op met de donkerbuine choco stift, zodat oogjes ontstaan. Maak van rode marsepein en een suikerhartje een mooi strikje voor de paaskuiken.
Vergelijkbare recepten
Red Velvet cupcakes met chocofondant roosje

Winterse appelcupcakes

Cupcake Teddybeer

Kerst cupcakes choco met aardbeien

Paddenstoel met slak en rups cupcakes

CupCake Tropische vissen

Paashaas in het gras (paascupcakes)

Pina Colada cupcakes
