Flag

Kerst cupcakes choco met aardbeien

10 - 12 cupcakes
Gemiddeld
60
Kerstcupcakes maken we graag, vooral deze - choco-aardbei verrukking omhuld met witte chocolade!
Natuurlijk vragen kerstcupcakes om heerlijke chocolade, zowel wit als melk, gecombineerd met de friszoete smaak van aardbeien! Deze cupcakes zijn niet alleen rijk aan chocoladesmaak, maar ze zijn ook heerlijk smeuïg en hebben een extra laag chocolade. De kerstcupcakes worden afgewerkt met een cho...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
cupcake-/muffin bakvorm
12Cupcakevormpjes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
Voor de kerst cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine
2eieren (m, kamertemperatuur)
100 mlmelk
25 gcacao
Voor de choco botercrème
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zacht)
125 mlmelk (koud)
2 - 4 elcacao (naar smaak)
Voor decoratie
12aardbeien (minimaal) (evt. diepvries)
1 bekerDr. Oetker Choco Dip bruin
1 potjeSuikerparels wit
1 reepwitte chocolade

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème

Kerst cupcakes maken

Maak het cupcake beslag. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Bak de kerst cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Baktijd: 20 - 24 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C


In de Choco dip

Haal de papieren vormpjes van de cupcakes. Snijd eventueel een klein laagje van de bovenkant af als de cupcakes te bol zijn geworden. Zodat de cupcakes goed blijven staan als je ze omdraait. Verwarm de chocodip bruin totdat deze vloeibaar is. Draai de cupcakes om en plaats ze dus ondersteboven en dip dan een kleine strook van de onderkant (wat normaal gesproken de bovenkant is) in de bruine chocodip. Laat ze goed uitlekken en plaats ze een bakpapiertje om te drogen.


Chocolade botercrème

Maak de botercrème aan zoals beschreven staat op de verpakking en voeg aan het eind enkele eetlepels cacaopoeder en twee eetlepels water toe. Mix het geheel nog even goed door totdat de cacaopoeder volledig opgenomen is in de botercrème.


Toef choco botercrème

Vul een spuitzak met spuitmondje met de chocolade botercrème. Spuit rustig langs de bovenkant van de cupcake rondom en vul dan rondom het middenstuk.


Aardbeien met witte chocolade

Breek de witte chocolade en verwarm deze au bain marie. Dip de aardbeien gedeeltelijk of volledig in de witte chocolade. Snijd de aardbei als deze helemaal afgekoeld is in de lengte doormidden. En plaats deze twee helften met de rode kant naast elkaar op de cupcake met choco botercrème.


Kleine sneeuwvlokjes

Versier de choco toef met kleine witte suikerparels, dat zijn zo net kleine sneeuwvlokjes.


Tip

Je kunt ook aardbeien van fondant maken.