
Halloween cupcakes
Gemaakt met:
Bak de cupcakes volgende de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Baktijd: 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Smeer de bovenkant van de cupcake in met een laagje chocoladepasta, laat hierbij het buitenste randje cake onbedekt. Doop deze laag in een schaaltje met hagelslag. Druk in de overgebleven ruimtes nog zelf met je vingers wat hagelslag zodat de cupcake mooi bedekt is.
Rol van de oranje marsepein een bolletje van ongeveer 2 cm en een bolletje van 1 cm doorsnede. Knijp het eerste bolletje tussen wijsvinger en duim een klein beetje plat, zodat het net geen ronde bol meer is. En maak er dan met een satéprikker rondom kleine gleufjes in. Zo ontstaat de vorm van een pompoen.
Duw bovenin de pompoen met een klein rond voorwerp/gereedschapje een kuiltje. Rol voor het steeltje van een klein stukje groene marsepein eerst een klein bolletje van ongeveer 0,5 cm.
Rol het bolletje tussen wijsvinger en duim tot een klein worstje en maak aan één kant aan het uiteinde een puntje. Dit is de bovenkant van je steeltje. Duw de onderkant in het kuiltje en het steeltje zit erop.
Teken met een donkere chocoladestift een griezelig gezicht op de pompoen. Maak zo ook van het kleine bolletje een pompoentje. Bevestig de pompoenen met wat glazuur uit een chocoladestift bovenop de Halloween cupcake.
Vergelijkbare recepten

Cupcake Aardbei Choco Dip

Cactus Cupcakes

Baby Cupcakes

Cupcake met zomerjurkje

KIT KAT® cupcaketaartjes

Halloweentaart

Geslaagd voor Examen Cupcakes

Kaneel Cupcakes
