Flag

Sneeuwbal cupcakes

12 cupcakes
Gemiddeld
40
Zijn ze niet om op te eten? Sneeuwbal cupcakes met een heerlijke fruitvulling en besneeuwd met kokos!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gboter of margarine
2eieren
100 mlmelk
1 blikjekersenvlaaivulling of fruitsmaak naar keuze
Voor decoratie
225 groomkaas (let op: stevige soort!) op kamertemperatuur
120 gboter of margarine op kamertemperatuur
100 gpoedersuiker
ongeveer 0,5 tlDr. Oetker Bourbon Vanille-extract
geraspte kokos
Extra nodig
12Cupcakevormpjes
beslagkom
mixer met gardes
muffin bakblik
spuitzak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract
1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes in een muffinblik.
Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Cupcakes maken

Doe de mix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel vervolgens gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

3

Verdeel het beslag met 2 eetlepels over de cupcakevormpjes: eerst 1 lepel beslag, dan 1 theelepel vruchtenvulling en dan weer een lepel beslag.

4

Plaats de bakplaat met de muffins en/of het muffinblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar. 

Laat de cakejes helemaal afkoelen.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 18 - 22 Minuten

5

Decoreren

Mix de boter en de roomkaas (beiden op kamertemperatuur om klonten te voorkomen!) kort door elkaar met een mixer.

6

Doe de topping in een spuitzak en spuit royaal op de cupcakes. Bestrooi de topping royaal met geraspte kokos.