Flag

Sinterklaas cupcakes versieren

10 - 12 cupcakes
Gemiddeld
45
Maken we Zie Ginds Komt de Stoomboot of toch De Maan Schijnt door de Bomen? Cupcakes versieren is altijd leuk en er is zoveel keuze!
Sinterklaas cupcakes met het boek van Sinterklaas? Of toch een cupcake versieren met de Stoomboot? Met dit recept kan het allemaal! Heerlijke cupcakes van Dr. Oetker met fondant in de mooiste kleuren. Creëer alleen of samen de lekkerste en mooiste fondantcupcakes voor jouw SInterklaasfeest!
Logo Image
Baktips
Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar. 
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gboter of margarine op kamertemperatuur
2eieren
100 mlmelk
Voor de Sint versiering
1 verpakkingDr. Oetker Rolfondant wit en/of andere kleuren
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen om je eigen kleuren te maken
Extra nodig
10 - 12Cupcakevormpjes
cupcake-/muffin bakvorm - optioneel
beslagkom
mixer met gardes
1kunststof mesje voor fondant en roller

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit en/of andere kleuren
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen om je eigen kleuren te maken
1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.

2

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop. Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

3

Cupcakes bereiden

Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.

4

Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

5

Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes en plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

6

Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. Laat de cupcakes direct na het bakken afkoelen op een rooster. 

Baktijd: 22 Minuten

7

Decoreren met fondant

Breng de fondant op kleur en versier de cupcakes in Sinterklaasstyle. 

Baktips

  • Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.