Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cappuccino muffins

Muffins met een topping van Mascarpone en chocoglazuur. De koffie boontjes maken deze cappuccino muffins helemaal compleet.

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cappuccino muffins

:

Spuitzak met stermond
Evt. muffin bakblik

Voor de muffins:

1 pak Dr. Oetker Muffins
125 g boter of margarine
2 eieren
50 ml sterke koffie (koud)
150 ml koffielikeur of koffiesiroop
125 g Mascarpone
250 ml slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
chocoladekoffieboontjes
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Bereid de muffins volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, eieren en koude koffie. Vul de cakevormpjes met het beslag en bak ze 5 minuten langer dan de aangegeven baktijd.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

2

Neem de muffins uit de oven en laat ze 10 minuten uitdampen. Prik met een bakpen of breinaald in elke muffin ca. 6 gaatjes en besprenkel de muffins met de koffielikeur of siroop. Doe dit in delen, zodat de likeur of siroop door het muffindeeg wordt opgenomen. Laat de muffins helemaal afkoelen.

3

Neem de muffins uit de papieren vormpjes en zet ze in een schaal of bakvorm. Roer de mascarpone los met slagroom en 2 zakjes vanillesuiker. Klop dit met een mixer met garden luchtig en spuitbaar. Spuit op elke muffin een grote rozet room. Druk bovenop in de room een koffieboontje en zet de muffins in de koelkast.

4

Laat ze ca. 3 uur opstijven. Smelt Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en lepel het over de room op de muffins.

Voedingswaarden Voor het recept Cappuccino muffins

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1758 kJ
420 kcal
1645 kJ
393 kcal
Vet 32.68 g 30.54 g
Koolhydraten 24.10 g 22.53 g
Eiwit 5.11 g 4.78 g