Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cappuccino muffins

Muffins met een topping van Mascarpone en chocoglazuur. De koffie boontjes maken deze cappuccino muffins helemaal compleet.

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cappuccino muffins

:

Spuitzak met stermond
Evt. muffin bakblik

Voor de muffins:

1 pak Dr. Oetker Muffins
125 g boter of margarine
2 eieren
50 ml sterke koffie (koud)
150 ml koffielikeur of koffiesiroop
125 g Mascarpone
250 ml slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
chocoladekoffieboontjes
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Bereid de muffins volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, eieren en koude koffie. Vul de cakevormpjes met het beslag en bak ze 5 minuten langer dan de aangegeven baktijd.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 30 minuten

2

Neem de muffins uit de oven en laat ze 10 minuten uitdampen. Prik met een bakpen of breinaald in elke muffin ca. 6 gaatjes en besprenkel de muffins met de koffielikeur of siroop. Doe dit in delen, zodat de likeur of siroop door het muffindeeg wordt opgenomen. Laat de muffins helemaal afkoelen.

3

Neem de muffins uit de papieren vormpjes en zet ze in een schaal of bakvorm. Roer de mascarpone los met slagroom en 2 zakjes vanillesuiker. Klop dit met een mixer met garden luchtig en spuitbaar. Spuit op elke muffin een grote rozet room. Druk bovenop in de room een koffieboontje en zet de muffins in de koelkast.

4

Laat ze ca. 3 uur opstijven. Smelt Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en lepel het over de room op de muffins.

Voedingswaarden Voor het recept Cappuccino muffins

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1758kJ
420kcal
1645kJ
393kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 24.10g 22.53g
Eiwit 0g 0g