Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kerstbrownies

Luxe brownies! Lekkere combinatie voor de Kerst: chocolade met cranberry's en sinaasappel.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstbrownies

Voor de brownies:

1 sinaasappel
150 g verse cranberry's
1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
75 g margarine (zachte)
75 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
1 ei
200 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 el kaneel

Bakgerei:

mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze Kerstbrownies:

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen. Vouw de randjes van de bijgeleverde bakvorm niet om, maar laat ze omhoog.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 50 Min.

2

Pers de sinaasappel uit en vul het sap aan met water tot 100 ml. Was de cranberry's en dep ze droog. Bereid de Mix voor Brownies volgens de aanwijzingen met extra boter, extra zelfrijzend bakmeel, het aangelengde sinaasappelsap (in plaats van water) en het ei.

3

Schep de cranberry's door het beslag en schep het beslag in de bakvorm. Bak de brownies volgens de aanwijzingen.

4

Laat de brownies in de vorm afkoelen. Klop de slagroom met vanillesuiker en kaneel tot het stevig is, schep het in een kannetje. Snijd de Kerstbrownies in 12 stukken en serveer de slagroom er bij.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstbrownies

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1560kJ
377kcal
1151kJ
278kcal
Vet 21g 16g
Koolhydraten 40g 29g
Eiwit 4.4g 3.3g