Flag

Kerstman brownie

8 - 12 porties
Gemakkelijk
60
Een heerlijk smeuïge brownie met een romige laag botercrème. Creëer jouw kerstman van rolfondant, zet hem op z’n kop in de sneeuw en tadaa!
Deze kerstman brownie is het ultieme kerstdessert! Een heerlijk smeuïge brownie met een romige laag botercrème. Dit is een super makkelijk kerstdessert, maar je zet gegarandeerd iets leuks en lekkers op tafel! De brownie is het perfecte kerstdesserts waarmee je jouw kerstdiner feestelijk afsluit,...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brownies
2 pakkenDr. Oetker Brownies Choco
100 gboter of margarine
200 mlwater
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 gboter of margarine
125 mlmelk
Voor de Kerstman
2 pakjesDr. Oetker Rolfondant wit
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Kleur
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
10 elpoedersuiker
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
kunststof mesje voor fondant en fondant roller (optioneel)
zeef
2 - 4satéprikkers

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1

Voorbereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

2

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Druk de geperforeerde randen van de beide bakvormen naar beneden.

4

Brownies bereiden (2x)

Maak een brownie beslag: mix voor 1 bakvorm 50g boter met de mixer met gardes tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm. Herhaal voor de tweede bakvorm.

5

Plaats de brownievorm(en) in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig.

Baktijd: 40 Minuten

6

Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.

7

Botercrème bereiden

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de koude melk en de botercrèmemix toe. Mix het geheel ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.

8

Ga met een Iepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.

9

Verdeel de helft van de botercrème over een van de brownies. Leg de andere brownie hier bovenop.

10

Spuit hier de overige botercrème op. Zeef de poedersuiker over de brownie.

11

Fondant kerstman maken

Kleur een pakje witte rolfondant rood met rode kleurstof. Rol hiervan een ovaalvormige bol en twee benen. Rol twee bolletjes witte fondant en druk plat; dit zijn de sokjes. 

12

Kneed uit twee grote bolletjes witte rolfondant twee voetjes. Druk met hiermee de voetstappen in de poedersuiker.

13

Bereid vervolgens het choco glazuur volgens aanwijzingen op de verpakking en doop hier de voetjes in.

14

Zet de kerstman in elkaar met behulp van saté prikkers. Prik de witte sokjes en benen samen met de schoenen vast aan de rode bol en plaats de kerstman in de botercrème.

15

Teken met de decoratiestiften de riem van de kerstman.