Flag

Kerstbrownies

8 porties
Gemakkelijk
20
Luxe brownies! Lekkere combinatie voor de Kerst: chocolade met cranberry's en sinaasappel.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
Voor de brownies
1sinaasappel
150 gverse cranberry's
1 pakDr. Oetker Brownies Choco
75 gmargarine (zachte)
75 gZelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
1ei
200 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 elkaneel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Bereidingswijze Kerstbrownies

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen. Vouw de randjes van de bijgeleverde bakvorm niet om, maar laat ze omhoog.

Baktijd: ongeveer 50 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Pers de sinaasappel uit en vul het sap aan met water tot 100 ml. Was de cranberry's en dep ze droog. Bereid de Mix voor Brownies volgens de aanwijzingen met extra boter, extra zelfrijzend bakmeel, het aangelengde sinaasappelsap (in plaats van water) en het ei.

3

Schep de cranberry's door het beslag en schep het beslag in de bakvorm. Bak de brownies volgens de aanwijzingen.

4

Laat de brownies in de vorm afkoelen. Klop de slagroom met vanillesuiker en kaneel tot het stevig is, schep het in een kannetje. Snijd de Kerstbrownies in 12 stukken en serveer de slagroom er bij.