Flag

Pepernoten brownies

12 stuks
Gemakkelijk
65
Geef je al zo verrukkelijke brownie een extra bite met chocoladepepernoten. Lekker mmmmmm.... !
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brownies met chocokruidnoten
1 pakDr. Oetker Brownies Choco
50 gboter of margarine
100 mlwater
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
150 gChocolade kruidnoten gemengd
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
kom met heet water

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Voorbereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Vouw de geperforeerde randen van de bakvorm naar buiten.

3

Brownies bakken

Doe de boter in een beslagkom en mix het met een mixer met gardes zacht en romig. (niet luchtig kloppen). 

4

Voeg de browniemix en het water (100ml) toe en meng dit alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de laagste stand door tot een glad beslag. 

5

Hak 100 gr gemengde chocolade kruidnoten in grove stukken en spatel deze door het beslag.

6

Bak de brownies gaar in ca 40 minuten. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

7

Decoreren

Leg terwijl de brownie aan het afkoelen is het zakje chocoglazuur gedurende 10-15 minuten in een kom met heet water. Zorg ervoor dat het zakje goed onderwater ligt.

8

Als de brownie is afgekoeld kun je de chocoladeglazuur over de brownie verdelen. Hak de resterende chocoladekruidnoten in grove stukken en verdeel deze over het chocoladeglazuur.