Flag

Paashaas brownie

8 stuks
Gemakkelijk
60
Haasjes wonen in een leger maar speciaal voor Pasen zoeken ze je tafel graag op!
Ben je op zoek naar een makkelijk en lekker recept voor Pasen? Maak dan deze vrolijke paashaas brownies. Maak de paashaas brownies met de Dr. Oetker Brownies Choco en versier de stukjes brownies met fondant en voilà! Heerlijke paashaas brownies voor bij de paasbrunch.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brownies
1 pakDr. Oetker Brownies Choco
50 gmargarine
100 mlwater
Voor de paashaasjes
1 pakjeDr. Oetker Suikeroogjes
fondant roze
fondant wit
chocoladepasta
Snoepgoed voor roze neusjes (bijv. smarties)
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
kunststof mesje voor fondant
kunststof roller voor fondant

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
Picture - Dr. Oetker Suikeroogjes

Voorbereiden (5 minuten)

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden!

Positie rooster: Midden

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

1

Paashaas brownies bakken

Mix de boter tot een romige crème.

2

Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

3

Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.

4

Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm. Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. 

5

De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.

6

Paashaasjes maken

Snijdt de brownies in 6 of 8 gelijke stukken met een scherp mes. 

7

Rol de roze en witte fondant dun uit en snij hier met een mes oortjes van. Neem een mes of de achterkant van een theelepel om met de chocoladepasta te kunnen ‘lijmen’!

8

Plak de roze binnenkanten op het witte oor door deze met chocoladepasta vast te plakken. Plak de oren, de neus en de oogjes, met chocoladepasta, vast op de brownie.