Flag

Paashaas kwarktaartjes

6 stuks
Gemakkelijk
150
Met Pasen is het altijd feest op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vrolijke kwarktaart paashaasjes met aardbei?
Maak deze leuke paasgebakjes voor op de paastafel. Heerlijk vrolijke paashaas kwarktaartjes, en mega lekker! Met dit paasrecept kan iedereen zijn of haar eigen paashaas maken en versieren. Met wie ga jij deze vrolijke paasgebakjes maken?
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kwarktaartjes
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
60 gboter of margarine (ongezouten)
500 gmagere kwark
400 mlwater (op kamertemperatuur)
250 mlslagroom (verse, onbereide)
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
30 gsuiker
Voor paasdecoratie
200 gaardbeien (vers)
250 mlslagroom of een kant-en-klare slagroomspuit
1 elsuiker
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
Extra nodig
6springvormen Ø 10 cm (bijv. van Wilton)
beslagkom
mixer met gardes
8cocktailprikkers

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1

Voorbereiden (5 minuten)

Bekleed de springvormpjes met het bakpapier.

2

Paashaas kwarktaartjes maken

Smelt de roomboter (60 g) in een steelpan en meng dit met het zakje kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak).

3

Bedek de bodem van de springvormpjes gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vormpjes circa 10 minuten in de koelkast.

4

Doe het water (400 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml, direct uit de koelkast) in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

5

Voeg de taartmix toe aan het mengsel en klop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

6

Schenk het taartmengsel over de bodem van de springvormpjes. Laat de taartjes hierna 2,5 uur opstijven in de koelkast.

7

Paashaasjes versieren

Ontkroon de aardbeien (200 g) en snijd ze door de helft. Rijg ze aan een sateprikker.

8

Klop 250 ml slagroom stijf met 30 gram suiker en een zakje klop-fix om op de taartjes te spuiten.

9

Steek 2 aardbeien bovenop aan de zijkant van de toef in het taartje. 

10

Teken met Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel 2 oogjes en het mondje van de paashaas.