Vegan taart dessert glaasjes
Zet de glaasjes klaar die je wilt gebruiken.
Smelt 60 g plantaardige margarine en een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten margarine.
Bedek de bodem van de glaasjes met een laagje van de bodemmix. Dit hoeft niet heel stevig aangedrukt te worden.
Doe de 750 g plantaardige variatie op yoghurt en 100 ml water in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand tot en glad mengsel.
Voeg de vegan taartmix toe en meng op de laagste stand 30 seconden goed door elkaar. Schraap eventueel de randen even aan. Klop het daarna de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taart mengsel over in een litermaat met schenk tuit. Schenk nu het mengsel voorzichtig in de glaasjes zonder dat het op de randen drupt. Laat dit minimaal 1½ uur opstijven.
Opstijftijd
90 min
Decoreer vlak voor het serveren de glaasjes met het fruit, zoals aardbei, blauwe bes en/of rode bes.
Vergelijkbare recepten