Flag

Vegan taart aardbei

12 taartpunten
Gemakkelijk
150
Heerlijke vegan genieten met deze 100% plantaardige en romige variatie op kwarktaart aardbei. Bereid met hét alternatief voor gelatine; vegatine!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor een kruimelbodem
125 gplantaardige margarine (100% vegan)
220 gtarwe biscuits
Voor een vegan taart aardbei
400 gaardbeien (diepvries)
150 mlwater
4 zakjesDr. Oetker Vegatine
200 gvegan creamcheese (bijv. creamy original flavour)
400 mlplantaardige variatie op slagroom (bijv. Alpro Whipping)
150 gfijne kristalsuiker
Voor de versiering (optioneel)
1 doosjeaardbeien (vers)
1 bakjeblauwe bessen
Extra nodig
hakmolentje of keukenmachine
springvorm Ø24 cm
velletjebakpapier
steelpan
beslagkom
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vegatine
1

Voorbereiden

Laat 400 g aardbeien vooraf volledig ontdooien.

2

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

3

Breek de tarwe biscuit in stukken en doe in een hakmolentje of keukenmachine. Maal dit tot fijne kruimels.

4

Smelt 125 g margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de tarwe biscuitkruimels door de gesmolten margarine.

5

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

6

Vegan aardbei taart bereiden

Gebruik de mixer met gardes om de ontdooide aardbeien in de beslagkom te pureren (een staafmixer is niet aanbevolen).

7

Doe de afgewogen hoeveelheid water af in een steelpannetje en voeg 4 zakjes Dr. Oetker Vegatine toe. Meng het tot een gladde vloeistof.

8

Voeg de fruitpuree toe en verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur. Meng vervolgens de vean creamcheese door de fruitpuree.

9

Meng de vegan room en de suiker in een beslagkom en klop het geheel 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig.

10

Schep 2 grote eetlepels opgeklopte room bij het fruitmengsel en roer het door (familie maken).

11

Doe vervolgens het fruit-met-vegan roomkaasmengsel bij de resterende opgeklopte room en spatel het voorzichtig door.

12

Schenk het taartmengsel over de kruimelbodem.

13

Laat de taart tenminste 2½ uur opstijven in de koeling.

Opstijftijd: 150 Minuten

14

Decoreren

Versier de taart eventueel met gehalveerde aardbeien en blauwe bessen.