Stracciatella roomtaart met rood fruit
12 taartpunten
Gemakkelijk
Gemakkelijk om te maken en ook nog eens heel erg lekker: deze romige stracciatella taart met stukjes pure chocolade. Ook lekker in combinatie met rood fruit.
Ingrediënten
Bereiding
Voor de stracciatella taart
50 g
boter
500 ml
slagroom
250 ml
melk
100 - 200 g
pure chocolade hagelslag
rood fruit voor garnering
Benodigdheden
Springvorm Ø24 cm
Mixer met gardes
Bereiding:
20 min
1
Bereidingswijze
Bereid de bodem van de taart zoals vermeld op de verpakking.
2
Klop de slagroom zonder suiker op totdat deze stijf is. Meng in een aparte kom de taartmix met de melk en klop deze met de mixer op de laagste stand tot een gladde massa. (Let op: de melk moet op kamertemperatuur zijn).
3
Voeg de slagroom en hagelslag toe en spatel het door het taartmengsel.
4
Verdeel het straciatella room mengsel over de bodem en plaats de taart minimaal 3 uur in de koelkast.
Opstijftijd
180 min
5
Versier de straciatella roomtaart met het rode fruit.
Baktips
Ook erg lekker als stracciatella toetje!
Tips
: Ook erg lekker als stracciatella toetje!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media