Flag

Stracciatella Roomtaart

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Gemakkelijk om te maken en ook nog eens heel erg lekker: deze romige Stracciatella taart met pure stukjes chocolade
Logo Image
Baktips
Vervang de blanke vla door gele vla.
Baktips
Garneer de taart met gemengd rood fruit omgeschept met kristalsuiker.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Springvorm Ø24 cm

Ingrediënten

Voor de stracciatella taart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
500 mlslagroom
350 mlblanke vla
300 mlwater
200 gpure chocolade hagelslag (of vlokken)
50 gboter

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
1

Zo maak je de stracciatella roomtaart

Bereid de bodem van de taart zoals vermeld op de verpakking.

2

Bereid het taartmengsel volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 300 ml water, 500 ml ongeklopte slagroom en vervang de kwark door 350 g blanke vla.

3

Roer na minimaal 2 minuten kloppen de chocoladehagelslag of -vlokken door het mengsel voor het stracciatella effect.

4

Verdeel de het stracciatella roomtaart mengsel over de bodem en plaats de roomtaart minimaal 3 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 180 Minuten

Baktips

  • Vervang de blanke vla door gele vla.
  • Garneer de taart met gemengd rood fruit omgeschept met kristalsuiker.