Stracciatella Roomtaart
10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
Gemakkelijk om te maken en ook nog eens heel erg lekker: deze romige Stracciatella taart met pure stukjes chocolade
Ingrediënten
Bereiding
Extra nodig
Voor de stracciatella taart
1 pak
Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
500 ml
slagroom
350 ml
blanke vla
300 ml
water
200 g
pure chocolade hagelslag (of vlokken)
50 g
boter
Benodigdheden
Springvorm Ø24 cm
Bereiding:
20 min
1
Zo maak je de stracciatella roomtaart
Bereid de bodem van de taart zoals vermeld op de verpakking.
2
Bereid het taartmengsel volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 300 ml water, 500 ml ongeklopte slagroom en vervang de kwark door 350 g blanke vla.
3
Roer na minimaal 2 minuten kloppen de chocoladehagelslag of -vlokken door het mengsel voor het stracciatella effect.
4
Verdeel de het stracciatella roomtaart mengsel over de bodem en plaats de roomtaart minimaal 3 uur in de koelkast.
Opstijftijd
180 min
Baktips
Vervang de blanke vla door gele vla.
Baktips
Garneer de taart met gemengd rood fruit omgeschept met kristalsuiker.
Tips
Tip:: Vervang de blanke vla door gele vla.
Tip:: Garneer de taart met gemengd rood fruit omgeschept met kristalsuiker.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media