Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de aardbeien kwarktaartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom (250g) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom (200g) met de suiker stijf. Maak vervolgens de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Plaats de aardbeien in het midden van de taart en spuit rondom toefjes slagroom langs de rand. Bestrooi tot slot de slagroom met regenboogfantasie voor een feestelijke afwerking.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart