Flag

Hartjeskwarktaart met chocoglazuur en aardbeien

ongeveer 10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Een lekkere aardbeien kwarktaart maak je in een handomdraai met Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei.
Logo Image
Baktips
Tip: Snijd na het opstijven van de taart, met behulp van een mes, de taart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
Baktips
Tip: Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
springvorm (24 cm of hartenvorm)
mixer met gardes
Voor de taart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
60 gboter of margarine
400 mlwater
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
1 doosjeaardbeien (200 gram)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapier. Smelt de roomboter (60 g) in een steelpan en meng dit met het zakje kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak). Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.

2

Taart bereiden (5 minuten)

Doe het water (400 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml, direct uit de koelkast) in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de taartmix toe aan het mengsel en klop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart hierna 2,5 uur opstijven in de koelkast.

3

Versieren (5 minuten)

Leg het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) ca. 5 minuten in een schaaltje gekookt water. Ontkroon de aardbeien (200 g) en snijd ze in plakjes van 0,5 cm. Snijd een klein driehoekje uit op de plek waar het kroontje zat, zodat de plakjes de vorm krijgen van hartjes. Leg de aardbeien hartjes op de kwarktaart. Kneed het zakje met chocoglazuur goed door. Knip een klein hoekje van het zakje. Drapeer de chocolade van linksboven naar rechtsonder in rechte lijnen over de kwarktaart.

Baktips

  • Tip: Snijd na het opstijven van de taart, met behulp van een mes, de taart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
  • Tip: Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.