Kwarktaart met aardbeienswirls en chocobodem
ongeveer 10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
Aardbeiensaus en een knapperig laagje chocolade over de kruimelbodem. Verrassend lekker en in no-time gemaakt.
Ingrediënten
Bereiding
Voor de taart
1 pak
Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
50 g
margarine
1 zakje
300 ml
water (koud)
500 g
magere kwark
250 ml
slagroom
200 g
aardbeiensaus
Extra nodig
Benodigdheden
Springvorm Ø24 cm
Mixer met gardes
Bereiding:
20 min
1
De kruimelbodem maken
Bereid de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrijk de bodem gelijkmatig met glazuur en laat de glazuur hard worden.
2
Springvorm vullen met kwarktaart
Volg de bereidingswijze voor 'taart bereiden' op de verpakking van de kwarktaart, maar gebruik 300 ml water. Schenk het taartmengsel op de bodem en strijk het glad.
3
Een mooie swirl maken
Spuit drie of vier dikke ringen aardbeiensaus op de kwarktaart en trek er met een mes krullen door. Laat de kwarktaart twee uur opstijven in de koelkast.
Baktips
Variatietip: halveer 150-200 gram aardbeien en schep ze om in 3 el aardbeiensaus. Verdeel de aardbeien over de chocoladebodem. Vervolg verder de bereidingswijze.
Tips
Tip:: <b>Variatietip:</b> halveer 150-200 gram aardbeien en schep ze om in 3 el aardbeiensaus. Verdeel de aardbeien over de chocoladebodem. Vervolg verder de bereidingswijze.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media