Flag

Kwarktaart met aardbeienswirls en chocobodem

ongeveer 10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Aardbeiensaus en een knapperig laagje chocolade over de kruimelbodem. Verrassend lekker en in no-time gemaakt.
Logo Image
Baktips
Variatietip: halveer 150-200 gram aardbeien en schep ze om in 3 el aardbeiensaus. Verdeel de aardbeien over de chocoladebodem. Vervolg verder de bereidingswijze.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Springvorm Ø24 cm
Mixer met gardes

Ingrediënten

Voor de taart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
50 gmargarine
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
300 mlwater (koud)
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
200 gaardbeiensaus

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

De kruimelbodem maken

Bereid de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrijk de bodem gelijkmatig met glazuur en laat de glazuur hard worden.

2

Springvorm vullen met kwarktaart

Volg de bereidingswijze voor 'taart bereiden' op de verpakking van de kwarktaart, maar gebruik 300 ml water. Schenk het taartmengsel op de bodem en strijk het glad.

3

Een mooie swirl maken

Spuit drie of vier dikke ringen aardbeiensaus op de kwarktaart en trek er met een mes krullen door. Laat de kwarktaart twee uur opstijven in de koelkast.

Baktips

  • Variatietip: halveer 150-200 gram aardbeien en schep ze om in 3 el aardbeiensaus. Verdeel de aardbeien over de chocoladebodem. Vervolg verder de bereidingswijze.