Flag

MonChoutaart met pepernoten

12 taartpunten
Gemakkelijk
170
Deze combi moet je proberen: heerlijke MonChou met kandijkoekjes, chocolade pepernoten en koffiesmaak. Sinterklaas komt persoonlijk op de koffie! Wedden?!!
Heerlijke MonChoutaart met een Sinterklaas twist. De chocolade pepernoten en koffiesmaak zorgen voor de perfecte sinterklaastaart! Dit MonChoutaart recept is super makkelijk om te maken, laat het sinterklaas feest maar beginnen!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de MonChoutaart
1 pakDr. Oetker MonChoutaart Naturel
70 gboter of margarine
200 gMonChou (let op: 2 x 100g in folie)
250 mlslagroom
100 mlwater
2 tloploskoffie in poedervorm
100 gkruidnoten ofwel pepernoten
Voor de topping
60 mlagave siroop of siroop naar keuze
1 tloploskoffie in poedervorm
1 handjekruidnoten ofwel pepernoten met chocoladelaagje
Extra nodig
springvorm Ø24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes
hakmolentje of keukenmachine

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker MonChoutaart Naturel
1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 70 gram boter in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

6

MonChou pepernotentaart bereiden

Klop in een kom de MonChou met een mixer met gardes op de hoogste stand in 1 minuut glad.

7

Voeg het water en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.

8

Voeg de slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.

9

Hak de pepernoten in een hakmolen of keukenmachine fijn. Voeg deze, samen met de oploskoffiepoeder toe aan het taartmengsel. Mix nog 1 minuut op de laagste stand. 

10

Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

11

Decoreren

Meng de siroop en oploskoffiepoeder in een kommetje.

12

Versier de MonChou taart vlak voor het serveren met de koffie-siroopsaus en chocolade pepernoten on-top.