Flag

Monchoutaartjes met abrikoos

12 stuks
Gemakkelijk
140
Waarom eten we eieren met Pasen? Omdat ze super lekker zijn van monchou en abrikoos!
Ga jij ook weleens naar de bouwmarkt voordat je gaat bakken? Maak van afvoerbuis ringen om deze mini MonChou taartjes te bakken. Heerlijke MonChou minitaartjes. Net even wat anders. Zo ga je te werk: Neem een stuk plastic afvoerbuis en zaag er ringen van. Bepaal zelf de diameter en de hoogte. ...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de monchoutaartjes
1 pakDr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
2 pakkenMonChou uit folie (2 x 100g)
250 mlslagroom
70 gboter of margarine
100 mlwater op kamertemperatuur
1 blikjeabrikozen (12 halve, op sap)
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
6 - 12taartringen of kleine cakevormpjes
bakpapier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
1

Kandijkoekbodem bereiden

Leg bakpapier op een vlakke ondergrond. Deze ondergrond moet later ook in de koelkast kunnen. Leg de ringen op het bakpapier.

2

Smelt 70 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de ringen of cupcakevormpjes met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vormpjes ca. 10 minuten in de koelkast.

4

Monchoubeslag bereiden

Laat de abrikozen uitlekken in een zeef. (De sap wordt in dit recept niet gebruikt.)

5

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

6

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

7

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

8

Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodempjes in de ringen of vormpjes. Strijk de taartjes eventueel  met een mes mooi glad.

9

Spiegeleitjes maken

Leg op ieder taartje een uitgelekte abrikoos.

10

Laat de ringen ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten