Flag

Mango passievrucht kwarktaart

12 taartpunten
Gemakkelijk
15
Tropische verrassing! Met deze mango kwarktaart met een prachtige spiegel van passievrucht tover jij de zomer op tafel!
Wil je een stukje van de tropen proeven? Dan is Mango Passievrucht Kwarktaart de perfecte traktatie voor jou! Deze zoete en romige kwarktaart zit boordevol heerlijke mangosmaak en heeft een verfrissende toets van passievrucht. Het is als een exotisch vakantieoord in een taartvorm! Wel of geen...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor een mango kwarktaart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
60 gboter of margarine
300 mlwater (op kamertemperatuur 10-20°C)
Voor de passievruchtlaag
75 gpassievruchten
1mango (gepureerd)
2 blaadjesDr. Oetker Gelatine
1citroen (sap van)
1 zakjeDr. Oetker Amandelschaafsel geroosterd
munt en/of basilicum (vers)
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes
blender of staafmixer

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel geroosterd
1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g boter of margarine in een pannetje. Neem hierna het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

4

Mango passievrucht kwarktaart bereiden

Doe 300 ml water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct uit de koeling.

5

Voeg de taartmix toe en meng dit met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

6

Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtig mengsel.

7

Schenk het kwarkaartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koeling.

Opstijftijd: 150 Minuten

8

Passievrucht spiegel maken

Doe het citroensap, gepureerde mango, passievrucht en gelatine in een steelpan en verwarm totdat de gelatine is gesmolten.

9

Giet het mango passievruchtmengsel over de kwarktaart en laat nogmaals 1 uur opstijven.

Opstijftijd: 60 Minuten

10

Garneer de mango passievruchttaart met het geroosterde amandelschaafsel en verse munt of basilicum.