Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 g boter of margarine in een pannetje. Neem hierna het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe 300 ml water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct uit de koeling.
Voeg de taartmix toe en meng dit met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtig mengsel.
Schenk het kwarkaartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koeling.
Opstijftijd: 150 Minuten
Doe het citroensap, gepureerde mango, passievrucht en gelatine in een steelpan en verwarm totdat de gelatine is gesmolten.
Giet het mango passievruchtmengsel over de kwarktaart en laat nogmaals 1 uur opstijven.
Opstijftijd: 60 Minuten
Garneer de mango passievruchttaart met het geroosterde amandelschaafsel en verse munt of basilicum.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart