Flag

Mango tiramisu met kokos

8 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
170
Een zomerse mango tiramisu met kwark en de heerlijke smaken van mango, kokos en lange vingers. Lekker zonder bakken!
Mango tiramisu is een heerlijk en uniek dessert dat perfect is voor de warme zomerdagen. Het is een frisse variant op de traditionele tiramisu en de mango voegt een tropische twist toe aan het geheel. De mango tiramisu is gedecoreerd met romige slagroom, kokosrasp en verse mango. Het mooie va...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kokos mango tiramisu
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
300 mlwater op kamertemperatuur (18- 21°C)
3 elgeraspte kokos
Voor bodem en laagjes
1,5 pakkenlange vingers
200 - 250 mlkokosmelk (één pakje)
1mango in dunne plakjes gesneden
Voor decoratie
1mango in stukjes/blokjes/driehoekjes
slagroom in opgeklopte vorm
2 elgeraspte kokos
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
beslagkom
mixer met gardes
spuitzak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
1

Bodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Doe de kokosmelk in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers eerst in de kokosmelk en beleg vervolgens de bodem van de springvorm met de lange vingers.

3

Bedek de lange vingers de dunne plakjes mango. Bewaar de rest van de kokosmelk, lange vingers en mangoplakjes voor later.

4

Mango kwarktaartmengsel

Doe het water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

5

Voeg de taartmix en 3 eetlepels kokosrasp toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.

6

Mango tiramisu maken

Schenk de helft van de mango-kokos kwarkvulling op de lange vingers (bodem) en zet de tiramisu 10 minuten in de koeling. Beleg de kwarkvulling met de resterende  - opnieuw in kokosmelk gedoopte -  lange vingers en vervolgens weer met dunne plakjes mango.

7

Verdeel de rest van het mango kokosmengsel over de tweede laag lange vingers.

8

Plaats de mango kokos tiramisu 2½ in de koeling om op te stijven.

Opstijftijd: 150 Minuten

9

Mango tiramisu decoreren

Spuit met slagroom kleine toefjes over de mango tiramisu en bestrooi deze met ca. 2 eetlepels kokosrasp. Versier als laatste met kleine stukjes mango.