Kiwi kwarktaart
10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
Een frisse, luchtige kiwi kwarktaart maak je eenvoudig zelf.
Ingrediënten
Bereiding
Extra nodig
Voor de taart
1 pak
Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
50 g
margarine
250 ml
slagroom
500 g
magere kwark
100 ml
water
6
kiwi's
Benodigdheden
Mixer met gardes
Springvorm Ø24 cm
Steelpannetje
Bereiding:
40 min
1
Verse kiwi kwarktaart
Kiwi's bevatten een stof die de gelering van de taartmix belemmert. Verse kiwi's moeten vooraf kort verhit (geblancheerd) te worden. Breng water aan de kook en doe de kiwi er even in.
2
Kiwi kwarktaart bodem
Bereid de taartbodem volgens de aanwijzingen op het pak.
3
Kiwi kwarktaart mengsel
Schil en pureer de kiwi's met een staafmixer. Verhit de kiwipuree en laat het kort koken. Voeg het water toe en laat de puree goed afkoelen. Voeg de taartmix bij de kiwipuree en meng deze in 1 minuut op de laagste stand tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.
4
Verdeel het kiwi kwarktaart mengsel over de bodem. Laat de kiwi kwarktaart ca. 3 uur in de koelkast opstijven.
Baktips
Leg vlak voor het serveren plakjes kiwi op de kiwi kwarktaart.
Tips
Tip:: Leg vlak voor het serveren plakjes kiwi op de kiwi kwarktaart.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media