Flag

Mango Kwarktaart

12 taartpunten
Gemakkelijk
15
Kwarktaart met mangosmaak is verrassend fris van smaak, lekker luchtig en eenvoudig te bereiden. Wie ga jij hiermee verrassen?
En of deze mango kwarktaart mangonificent is! 🥭 Ben je klaar voor een stukje fruitige verwennerij? Dan moet je zeker de Mango Kwarktaart van Dr. Oetker proberen! Maar laten we eerlijk zijn, het leukste aan de Mango Kwarktaart van Dr. Oetker is hoeveel plezier je kunt hebben met het personalis...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor een mango kwarktaart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
60 gboter of margarine
300 mlwater (op kamertemperatuur 10-20°C)
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
1

Kwarktaart boden bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g boter of margarine in een pannetje. Neem hierna het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

4

Mango kwarkaart bereiden

Doe 300 ml water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct uit de koeling.

5

Voeg de taartmix toe en meng dit met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

6

Klop het kwarkmengsel daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtig mengsel.

7

Schenk het kwarkmengsel over de bodem en laat de kwarktaart ten minste 2½ uur opstijven in de koeling.

Opstijftijd: 150 Minuten