Kersen-Yoghurttaart
10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
Een kersen-yoghurt taart met een bodem van bokkenpootjes. Wij maken de taart met kersen, je kunt natuurlijk ook voor jouw favoriete fruit kiezen.
Ingrediënten
Bereiding
Benodigdheden
Voor de taart
1 pak
Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
200 g
bokkenpootjes
1 grote pot
kersen
500 g
kwark
500 ml
slagroom (2x250 ml)
Benodigdheden
Springvorm Ø24 cm
Bakpapier
Bereiding:
40 min
1
Bereidingswijze
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Halveer de bokkenpootjes in de lengte en leg ze met de bolle kan naar beneden in de springvorm. Bedek de hele bodem met koekjes, snijd ze zonodig kleiner.
2
Laat de kersen uitlekken, vang het kersensap op. Bereid de kwarkvulling volgens de bereidingswijze op de verpakking maar gebruik in plaats van water 300 ml kersensap. Schep de helft van de uitgelekte kersen door het taartmengsel.
3
Schep het taartmengsel op de bodem van bokkenpootjes en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
4
Klop de tweede beker slagroom van 250 ml stijf met 1 zakje Klop-fix en 1 zakje vanillesuiker. Versier de taart met slagroom en achtergehouden kersen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media