Flag

Kwarktaartnestjes

6 - 8 stuks
Gemakkelijk
15
Nee, geen vogelnest. Een kwarktaartnestje! Voor op de paastafel natuurlijk. En niet een, maar meerdere. Perfect om uit te delen!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kwarktaartjes
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 gboter of margarine
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
300 mlwater op kamertemperatuur
Voor de nestjes
250 mlslagroom
30 gsuiker (2 eetlepels)
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
50 gmelkchocolade
chocolade paaseitjes (praline)
Extra nodig
steelpan
8springvormen of bakring van Ø 8-10 cm
beslagkom
mixer met gardes
spuitzak met kartelspuitmondje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Voorbereiden

Spray de vormpjes in.

2

Smelt de boter in een steelpan en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Verdeel het bodemmengsel over de springvormpjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vormpjes voor circa 10 minuten in de koelkast.

4

Maak kleine kwarktaarten

Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en mix op de laagste stand tot een glad mengsel. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct uit de koelkast.

5

Voeg de kwarktaart mix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een gladde massa. 
Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.

6

Verdeel de kwarktaartmix over de verschillende kruimelbodempjes. Laat de taartjes vervolgens minimaal 2½ uur opstijven in de koeling.

Opstijftijd: 150 Minuten

7

Nestjes versieren

Klop de slagroom met de suiker en Klop-Fix stijf met de mixer met gardes. Vul een spuitzak met de slagroom.

8

Rasp de chocolade grof en verdeel over de kwarktaartjes. Spuit vervolgens met de spuitzak een rond nestje op de kwarktaartjes en leg hier de chocolade praline-eitjes in.