Flag

Kwarktaart Mango met aardbeien

12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Laura's Bakery: “Toen Dr. Oetker mij vroeg of ik met één van hun mixen een taart wilde gaan maken besloot ik al snel dat deze fris moest zijn.”
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
springvorm (24 cm)
mixer met gardes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
Taart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
60 gmargarine
150 mlwater
150 mlmangosap (uit pak op kamertemperatuur)
Decoratie
400 gaardbeien (voor in en op de taart)
250 mlslagroom
2 elsuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
1

Bodem

Bereid eerst de springvorm voor. Leg het bakpapier op de bodem, zet de rand erop en sluit de springvorm.

2

Smelt de boter en voeg hier het zakje met kruimelbodemmix aan toe. Roer door elkaar en verdeel over de bodem van de vorm. Druk met de bolle kant van een lepel de bodem stevig aan. Zet de vorm 10 min. in de koelkast.

3

Taart

Maak ongeveer driekwart van de aardbeien schoon, gebruik hiervoor de grootste aardbeien zodat je de kleintjes ter decoratie kunt gebruiken. Neem de vorm uit de koelkast en zet de aardbeien in het midden op de bodem, laat de randen vrij. Zo is het echt een verrassing bij het aansnijden.

4

Maak dan de kwarktaart vulling. Mix het water en het mangosap met de inhoud van het zakje taartmix op een lage stand tot een glad mengsel.

5

Voeg dan de kwark en ongeklopte slagroom toe aan het mengsel. Mix op de hoogste stand 2 minuten door. Giet de kwarkvulling in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart minimaal twee en een half uur in de koelkast om voldoende op te stijven.

Opstijftijd: 150 Minuten

6

Decoreren

Klop de slagroom met suiker goed stijf en vul hier een spuitzak mee. De taart is goed voor 12 punten, dus maak 12 toefjes slagroom. Om dit mooi gelijkmatig te verdelen begin je met 4 toeven, hierna vul je de ruimtes ertussen met nog 2 toeven. Plaats op elke toef een (halve) aardbei. Tip: als je de slagroom goed stijf klopt kun je de toeven een paar uur van de tevoren maken indien nodig. Niet zulke goede ervaringen met slagroom stijf kloppen? Je kunt dan ook nog een zakje Klopfix toevoegen.