Tiramisu
10 - 12 stuks
Gemakkelijk
Heerlijk authentiek, romig Italiaans dessert met Amaretto, koffie en Mascarpone.
Ingrediënten
Bereiding
Voor de tiramisu taart
50 g
boter
1 pak
lange vingers
1 kopje
sterke koffie
ongeveer 4 el
Amaretto (amandellikeur)
250 ml
slagroom
250 g
Mascarpone (Italiaanse zoete roomkaas)
2 zakjes
100 ml
water (koud)
ongeveer 3 el
cacao
Benodigdheden
Mixer met gardes
Springvorm Ø24 cm
Bereiding:
20 min
1
Zo maak je de tiramisu taart
Maak de kruimelbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2
Meng de koffie met Amaretto (naar smaak) in een kommetje of diep bord en haal de lange vingers hier doorheen, zodat ze het vocht opnemen. Verdeel de lange vingers op de kruimelbodem, snijd ze eventueel bij, zodat de bodem van de tiramisu helemaal wordt bedekt.
3
Bereid de taartmix zoals beschreven staat op de verpakking, maar gebruik in plaats van Mon Chou, Mascarpone. Voeg de Vanillesuiker toe. Laat de tiramisu taart opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.
Opstijftijd
180 min
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media