Vegan taart parfait
Smelt 60 g margarine in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten margarine.
Doe in iedere ijscoupe 3 eetlepels bodemmix.
Doe 750 g plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Mild & Creamy Nature) en 100 ml water in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand tot een glad mengsel.
Voeg de taartmix toe en meng op de laagste stand 30 seconden goed door elkaar. Schraap eventueel de randen even aan. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk 5 eetlepels taartmix over de ijscoupes.
Snijd de aardbeien in plakjes en de druiven doormidden. Rasp de pure chocolade.
Leg er een laagje fruit op en druk dit lichtjes aan. Herhaal de laagjes 3 eetlepels bodem, 5 eetlepels taartmengsel tot de coupes zijn gevuld. Maak de coupes af met de geraspte chocolade, restjes bodemmix en nog wat aardbeien.
Laat de coupes minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast. Het lekkerste is om ze in de ochtend te maken en in de avond als toetje te eten!
Vergelijkbare recepten