Flag

Kinderijsjes

4 porties
Gemiddeld
20
Dit ijs maak je zelf en versier je zelf. Heerlijke kinderijsjes om helemaal op los te gaan!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het ijs
250 mlmelk
250 mlslagroom
2 tlDr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
4eidooiers
80 gsuiker
mespuntjezout
Voor de decoratie
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
strooibusDr. Oetker Regenboogfantasie
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1

Voor het ijs

Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

2

Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

3

Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal). Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen. 

4

Schep een bolletje ijs in een cupcakevormpje. 

5

Voor de decoratie

Smelt de Glazuur Choco zoals op de verpakking staat en decoreer er op los! :-)