Flag
Bewust genieten
met Dr. Oetker
Duurzaamheid

Dr. Oetker is op reis om mensen te ondersteunen bij het maken van meer keuzes waar ze zich goed bij voelen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de wereld om hen heen. Daarom stellen we duurzaamheid tegenwoordig centraal in al ons denken. In praktijk? Dit betekent onder andere dat we op al onze producten duidelijkere etikettering van ingrediënten en voedingswaarden moeten invoeren, om transparanter te zijn en onze consumenten in staat te stellen betere keuzes te maken.

⁠Het betekent ook dat we hard moeten werken om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en tegelijkertijd de bestaansmiddelen van de mensen en gemeenschappen waarmee we werken te verbeteren. We weten dat er nog een lange weg te gaan is, maar samen gaan we de goede kant op. Er zijn veel kleine manieren waarop we onze producten duurzamer en ook beter voor jou kunnen maken. Zoals de introductie van nieuwe 100% plantaardige producten, het duurzamer inkopen van meer ingrediënten en ons best doen om al onze verpakkingen tegen 2025 recyclebaar te maken.

⁠Vanaf 2022 zullen al onze eigen vestigingen CO2-neutraal zijn en we streven ernaar om voor iedereen CO2-neutraal te zijn directe en indirecte emissies tegen 2050. Positieve veranderingen die samen zorgen voor voedselkeuzes waar we ons allemaal goed bij voelen.

Lees meer over duurzaamheid op oetker.com

Minder suiker en zout

We blijven suiker, zout, vet en calorieën uit onze producten verminderen. Zo zullen onze taarten tegen 2025 10% en desserts 15% minder suiker bevatten, en zullen onze pizza's maximaal 1g zout per 100g bevatten.

Vegan

Onze nieuwe veganistische en plantaardige opties helpen moderne voedingslevensstijlen te ondersteunen en de impact op het milieu te verminderen.

Zonder toegevoegingen

Een toenemend aantal van onze producten is vrij van GMO's, toegevoegde glutamaat, kunstmatige toevoegingen, kunstmatige kleurstoffen en kunstmatige ingrediënten.

Duurzame verpakkingen

Alle papieren verpakkingen die Dr. Oetker in Nederland produceert, zijn van FSC® gecertificeerd papier gemaakt.