Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Geboorte cupcakes

Geboorte cupcakes: leuk als kraamcadeau!

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geboorte cupcakes

Bakgerei:

kunststof roller
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
kunststof mesje voor fondant
cupcake-/muffin bakvorm
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

Voor de geboorte cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker (blauw)
blauw met witte muisjes

voor de blauwe topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen blauw

preparation

Bereiding

1

Geboorte cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Geboorte cupcakes versieren

Rol een bolletje fondant uit tot een plakje van 2-3 mm dik. Steek hieruit een rondje ter grootte van een cupcake. Plak het rondje met wat topping vast op de cupcake.

3

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en kleur het met enkele druppels kleurstof blauw. Maak aan de zijkant van de cupcake een rand van kleine toefjes met de blauwe botercrème. Gebruik hiervoor de spuitzak met het stervormige spuitmondje. Meng een beetje blauwe glittersuiker en wat blauw met witte muisjes. Leg er wat van in je hand en druk deze in de blauwe toefjes.

4

Een strik van marspein

Neem voor de strik een bolletje witte fondant en rol deze dun uit tot een langgerekte lap van minstens 10 cm lang. Snijd vervolgens 4 strookjes van 5 cm lang en 1 cm breed. Twee strookjes zijn bedoeld om de strik mee te maken.

5

Pak het eerste strookje, vouw het dubbel en plaats deze vervolgens rechtop. Kneed daarna de zijkant naar beneden. Doe dit ook bij het tweede strookje. Met de resterende twee strookjes maak je de lintjes. Snijd hiervoor uit beiden een kleine 'V' zodat het op een echt lintje lijkt.

6

Om de lintjes en de strik goed vast te plakken op de cupcake spuit je een klein beetje blauwe topping iets boven het midden op de cupcake.

7

Vervolgens plak je de beide lintjes over elkaar hierop vast en druk je deze goed aan. Nu kan de strik op de geboorte cupcake. Plak beide strikken boven op de lintjes vast. Gebruik hiervoor ook een beetje blauwe botercrème om de strikken met elkaar te verbinden.

8

Plaats in het midden een klein vierkantje fondant en drapeer deze over het midden van de strik.