Flag

Carrot cupcakes met yoghurttopping

12 cupcakes
Gemakkelijk
40
Carrot cupcakes met yoghurttopping: fris en kruidig, makkelijk te maken en verrassend lekker. Een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid! 🥕
De smaak van de carrot cupcakes met yoghurt topping is werkelijk verrukkelijk. De basis van deze cupcakes is gemaakt cupcakes naturel met speculaaskruiden en wortel, die zorgen voor een heerlijke warme en gezellige smaak. De toevoeging van specerijen geeft de cupcakes een uniek maar herkenbaar ka...
Logo Image
Baktips
Van oranje en groene marsepein of fondant kun je eventueel een wortel maken en deze op de toef leggen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de carrot cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gboter of margarine (op kamertemperatuur)
2eieren (op kamertemperatuur)
100 mlmelk
2 tlspeculaaskruiden
75 gwortels geraspt
Voor de yoghurt topping
100 mlGriekse of Turkse yoghurt
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
125 mlmelk
Extra nodig
mixer met gardes
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak met spuitmond stervorm

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Bereiding

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

1

Plaats een rooster of bakplaat in het midden van de oven. Verwarm de oven voor. Vul een muffinbakblik met de cakevormpjes.


Wortel cupcakes bakken

Baktijd: 24 Minuten

2

Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk, boter en twee theelepels koek- of speculaaskruiden toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het hierna met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad cupcakebeslag.

3

Spatel 75 g geraspte wortel door het beslag. Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbollentang over de vormpjes. Bak de carrot cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.


Yoghurt topping bereiden
4

Meng in een kom de Mix voor Botercrème met Griekse yoghurt en melk tot een gladde topping


Carrot cupcake decoreren
5

Versier de afgekoelde wortel cupcakes met mooie toefjes yoghurttopping en een beetje geraspte wortel.

6

Van oranje en groene marsepein of fondant kun je eventueel een wortel maken en deze op de toef leggen.

Baktips

  • Van oranje en groene marsepein of fondant kun je eventueel een wortel maken en deze op de toef leggen.