Flag

Framboos cupcakes

12 cupcakes
Gemiddeld
40
Chocolade cupcakes met stukjes framboos. Lekker!
Logo Image
Baktips
Tip: Voeg wat cacao toe aan de luchtige botercrème om er een chocolade crème van te maken.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine (op kamertemperatuur)
2eieren op kamertemperatuur
100 mlmelk
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zachte)
125 mlmelk (koud)
1 reeppure chocolade (geraspt in kleine krulletjes)
1 doosjeframbozen (diepvries)
poedersuiker
25 gcacao
Extra nodig
mixer met gardes
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
spuitzak met stermondje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1

Bereidingswijze chocolade cupcakes

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en dit voeg je toe aan het beslag.

2

De frambozen-chocolade vulling

Snijd de frambozen in kleine stukjes (houd wat hele frambozen over voor de decoratie) en voeg de stukjes toe aan het beslag. Voeg daarna de chocoladekrullen toe. Vul de cupcake vormpjes voor ¾ met het beslag.

3

Chocolade cupcakes bakken

Bak de chocolade cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Baktijd: 24 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Frambozen toef op de chocolade cupcakes

Bereid de Mix voor Luchtige Botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Voeg hierin eventueel ook wat stukjes framboos toe. Doe de botercrème in de spuitzak en spuit de toef op de chocolade cupcake. Decoreer met frambozen en poedersuiker.

Baktips

  • Tip: Voeg wat cacao toe aan de luchtige botercrème om er een chocolade crème van te maken.