Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Framboos cupcakes

Chocolade cupcakes met stukjes framboos. Lekker!

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Framboos cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zachte)
125 ml melk (koud)
1 reep pure chocolade (geraspt in kleine krulletjes)
1 doosje frambozen (diepvries)
poedersuiker
25 g cacao

Extra nodig:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
spuitzak met stermondje

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze chocolade cupcakes

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en dit voeg je toe aan het beslag.

2

De frambozen-chocolade vulling

Snijd de frambozen in kleine stukjes (houd wat hele frambozen over voor de decoratie) en voeg de stukjes toe aan het beslag. Voeg daarna de chocoladekrullen toe. Vul de cupcake vormpjes voor ¾ met het beslag.

3

Chocolade cupcakes bakken

Bak de chocolade cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 24 minuten

4

Frambozen toef op de chocolade cupcakes

Bereid de Mix voor Luchtige Botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Voeg hierin eventueel ook wat stukjes framboos toe. Doe de botercrème in de spuitzak en spuit de toef op de chocolade cupcake. Decoreer met frambozen en poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Framboos cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1428 kJ
341 kcal
1298 kJ
310 kcal
Vet 23.56 g 21.42 g
Koolhydraten 25.89 g 23.54 g
Eiwit 4.75 g 4.31 g