Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Framboos cupcakes

Chocolade cupcakes met stukjes framboos. Lekker!

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Framboos cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zachte)
125 ml melk (koud)
1 reep pure chocolade (geraspt in kleine krulletjes)
1 doosje frambozen (diepvries)
poedersuiker
25 g cacao

Extra nodig:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
spuitzak met stermondje

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze chocolade cupcakes

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en dit voeg je toe aan het beslag.

2

De frambozen-chocolade vulling

Snijd de frambozen in kleine stukjes (houd wat hele frambozen over voor de decoratie) en voeg de stukjes toe aan het beslag. Voeg daarna de chocoladekrullen toe. Vul de cupcake vormpjes voor ¾ met het beslag.

3

Chocolade cupcakes bakken

Bak de chocolade cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 24 minuten

4

Frambozen toef op de chocolade cupcakes

Bereid de Mix voor Luchtige Botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Voeg hierin eventueel ook wat stukjes framboos toe. Doe de botercrème in de spuitzak en spuit de toef op de chocolade cupcake. Decoreer met frambozen en poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Framboos cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1428kJ
341kcal
1298kJ
310kcal
Vet 23.56g 21.42g
Koolhydraten 25.89g 23.54g
Eiwit 4.75g 4.31g