Flag

Soezen met frambozenroom

12 stuks
Gemiddeld
40
Luchtige soezen met zachte frambozenroom en roze gebaksglazuur
Logo Image
Baktips
Als je niet alle 12 de soezen nodig hebt, dan kun je ze prima invriezen. Laat ze goed afkoelen en verpak ze luchtdicht. In de vriezer blijven de soezen ongeveer 3 maanden goed.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
zeef
bakpapier
bakplaat
steelpan
Voor het soezen deeg
150 mlmelk
75 gboter of margarine
snufjezout (optioneel)
90 gbloem
3eieren losgeklopt
0,5 tlDr. Oetker Backin
Voor de soezen vulling
500 mlslagroom
250 gframbozenjam of aardbeienjam (bij voorkeur light, halva)
Om te bestrijken
2 zakjesDr. Oetker Roze glazuur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Roze glazuur
1

Bereidingswijze soezen

Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng de melk in een steelpannetje met de boter en het zout al roerend aan de kook tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur, voeg al roerend de bloem toe en roer dit met een garde tot een glad deeg. Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren totdat het soezen deeg als een bal van de pan los laat.

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 210 °C

Temperatuur heteluchtoven: 190 °C

2

Neem de pan van het vuur en giet geleidelijk onder goed roeren de losgeklopte eieren er door tot een glad en glanzend deeg ontstaat dat in stukken van de lepel valt. Roer tot slot het gezeefde bakpoeder erdoor.

3

Maak met 2 eetlepels 12 middelgrote beslagdopjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte in verband met het rijzen van het soezen deeg. Bak de soezen in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen goed afkoelen.

4

Vullen en decoreren

Bereid het glazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Knip de zakjes open en giet het glazuur in een klein schaaltje. Haal de bovenkant van de soes voorzichtig door het glazuur en laat het opdrogen.

5

Klop de slagroom (zonder suiker) luchtig. Roer de jam glad door het door een zeef te wrijven. Meng de slagroom en de jam met een pollepel rustig door elkaar.

6

Snijd of knip de soezen horizontaal door, leg de bovenkanten apart. Schep op de onderkant van de soezen de room en plaats de bovenkant (met glazuur) op de room.

Baktips

  • Als je niet alle 12 de soezen nodig hebt, dan kun je ze prima invriezen. Laat ze goed afkoelen en verpak ze luchtdicht. In de vriezer blijven de soezen ongeveer 3 maanden goed.